Översikt (in swedish)

Vi använder ett antal olika programvaror för att skriva, planera, filma, redigera och distribuera våra berättelser.

På dessa support-sidor beskriver vi vilka programvaror vi använder, hur du får tillgång till dessa, samt hur du kommer igång.

Office 365 och MS-Teams

Som anställd eller partner får du tillgång till e-post och MS-Teams med inloggning som förnamn.efternamn@artmann.co.uk

Som inhyrd personal får du tillgång till MS-Teams med den externa e-post du anger.

Postlab och Frame.io

Postlab används för att hantera gemensam redigering på olika orter med FCP och Premiere. Frame.io används för intern och extern granskning av redigerat material.

För att komma åt Postlab och Frame.io krävs det att ett konto är uppsatt för användaren @artmann.co.uk.

Som användare kan man därefter dela med sig av filmer och ljudfilmer för granskning. Man kan också dela med sig länkar så att andra personer kan lämna eller hämta mediafiler till en produktion.

yamdu

Yamdu är vårt verktyg för produktionsplanering och om deltar du i en av våra produktioner så kommer du åt dagsbesked mm via valfri e-post adressess. Beroende på roll i produktionen får du sedan mer tillgång till funktionalitet.

visma servera

Vi använder Visma Servera för kund och projekthantering. Anställda och samarbetspartners använder dessutom programmet för rapportering av tid och utlägg.

protools

Vi använder protools för mer avancerad ljudmixning. Vi använder flytande licenser och både anställda och samarbetspartners kan ges tillgång till dessa.

fcp, motion, compressor och logic

Anställda kan beställa dessa programvaror till sin dator. Inhyrd personal och samarbetspartners ansvarar själva för installation och licenser.

adoBe create cloud

Anställda kan beställa dessa programvaror till sin dator. Inhyrd personal och samarbetspartners ansvarar själva för installation och licenser.

Final draft

Anställda kan beställa dessa programvaror till sin dator. Inhyrd personal och samarbetspartners ansvarar själva för installation och licenser.

övrigra prigramvaror

Anställda kan beställa övriga programvaror till sin dator. Inhyrd personal och samarbetspartners ansvarar själva för installation och licenser.