Detaljplanering och dagsbesked

Foto: Casimir Artmann

Foto: Casimir Artmann

Idag satt Victor och jag på BoostHbg’s lokalker på Dunkers kulturhus i Helsingborg och detaljplanerade de första inspelningsdagarna som är nästa vecka. Vi planerade scenerna utifrån locations och skådespelare, samt restid och tid på dygnet för att få ett schema som var så effektivt som möjligt.

För varje scen gjorde vi en ”shotlist" som beskriv vilka typer av tagningar som skulle göras för varje scen, samt om det var några speciella saker som vi behövde ta hänsyn till ur ett berättelseperspektiv.

Utifrån en ”shotlist" gjorde vi sedan uppskattning av hur mycket tid som går år för varje scen inkl riggning och förflyttning på plats. I och med att vi är en liten crew, använder handhållen kamera, naturligt ljus och spelar in på publika ställen så får vi anpassa oss till förutsättningarna på plats och gör inte någon mer detaljerad planering.

Därefter tog vi fram preliminära dagsbesked för nästa vecka (”Callsheets”) som vi publicerade på projektets interna Facebooksida, så att alla inblandade kan skriva ut och läsa.

Skärmavbild 2019-07-09 kl. 19.33.44.png

Första dagen är det bara en skådespelare, andra dagen två skådespelare och tredje dagen är det tre skådespelare framför kameran. Varje dag är det dessutom några personer som syns i bild och som har en kort replik.

Vi har som ambition att inte har för långa inspelningsdagar, men första dagen innebär ca 4h restid tor till Kivik med bil, så vi försöker filma alla scenerna där på en dag och vi är då hemma senare på kvällen igen. Efterföljande dag startar inte förrän efter lunch och håller på till midnatt då det är en nattscen. Åtminstone så mycket natt som vi får mitt på sommaren i Skåne. Tredje inspelningsdagen är under dagtid och vi har en dags paus i inspelningen innan den dagen för att komma ikapp tidsmässigt med vila.

Nästa steg blir nu att ta fram alla avtal med alla namngivna skådespelare, statister och filmarbetare så att det är på plats innan inspelning startar. Vi kommer dessutom att ha några extra modell releaser med oss på set, om ifall att det är någon som glömt skriva på.